Årets finaste Julklapp 

Årets finaste Julklapp !Genom att ge bort ett Jul gåvobrev stödjer du TimTom Infant School hjälpprojekt.För de allra flesta av oss tar vi många saker för givet. Att någon finns där när vi behöver. Att det finns lite mat på bordet när vi är hungriga och att vi får bo kvar där man bor, som vi själva säkert inte ens har funderat på. Våra familjer på TimTom tillhör de allra fattigaste och mest utsatta i Kampalas slumområde i dagsläget är det 92 föräldrar och 100 barn. När Covid 19 pandemin drabbade Uganda tidigt i våras stängdes allt ner, barnen har inte gått i skolan sedan dess, de flesta föräldrarna som arbetat som daglönare har blivit arbetslösa utan inkomst riskerar många av dem nu att bli hemlösa. Genom vårt hjälpprojekt har vi de senaste månaderna kunnat hjälpa familjerna med bas matpaket , bidrag till sjukvård för de som är sjuka och till hyra för de som riskerat att bli vräkta. Din gåva bidrar till en tryggare uppväxt och att det finns mat för dagen för våra barn på TimTom.För att beställa ett Jul gåvobrev Swisha 200 kr eller valfri summa till 1230724740 märk med Jul Gåvobrev. Skicka samtidigt ett sms till någon av oss (se nr nedan) skriv Jul Gåvobrev, summan du Swishat + din adress så kommer det med posten inom någon dag. Till alla er Tim Tom vänner som under åren varit med skänkt ett bidrag ett stort TACK vartenda öre har gjort skillnad.

Malin Ivarsson 070-8711261

Pernilla Broberg 070-4952626

Ulrika Sennow 073-1808769

Urszula Hansson 070-827272701

Senaste från TIMTOM

Läs vad du genom ditt bidrag gör tillsammans med fantastiska Betty  för familjerna i TIMTOM under covid-19 pandemin.

Tillsammans har hjälpt de värst utsatta familjerna med mat och även sjukvård under den tiden skolan varit stängd,

Nu kommer vi även hjälpa till med att några familjer ska komma i gång med sin försörjning så att de kan bli självförsörjande igen.

Snart hoppas vi även att skolan kan öppna igen.

Detta är TIM TOMS historia

Allt startade för flera år sedan hemma hos Namusisi Betty där hon började att undervisa 7-10 barn från Katwe, ett slumområde utanför Ugandas huvudstad Kampala. Betty hade en dröm om att kunna ge barnen i slummen en utbildning. Det tog inte lång tid innan det var så många barn hemma hos Betty som ville gå i skolan att de inte längre fick plats.

Vilka är vi

I Juni månad 2017 reste jag (Malin) tillsammans med min familj till Uganda för att uppleva detta fantastiska land. Våra första dagar i Uganda bodde vi hemma hos Anna och Tony som tillsammans driver Mammaland Safari, vilka vi skulle resa med under vår tid i Uganda.

Det var vår fantastiska guide Charles som tog med oss till Tim Tom Infant School. Vilket vi är så tacksamma för. Mötet med skolans rektor Betty, lärare och inte minst alla fantastiska barn. Blev ett möte som gjorde avtryck som är omöjlig att beskriva med ord.

HUR VI HJÄLPER

Vad har vi gjort hittills  

Idag för ett år sedan var vi med och hjälpte till så barnen på Tim Tom fick en fantastisk Jul avslutning Sedan Mars månad då regeringen i Uganda beslutade om Look Down. Har barnen varit isolerade i sina hem. Vårt hjälpprojekt ändrade då inriktning från ett skolprojekt till mat och hälsoprojekten. Varje månad har Betty tillsammans med de andra...

Tack alla fina vänner som var med och skänkte pengar till Tim Toms matprojekt nu när det är katastrof läge i katwe pga Covid 19. I början av Novembre skickade jag ner 10.000kr till våra familjer som Betty nu håller på att fördela på bästa sätt till våra svårast drabbade familjer Vill du vara med och hjälpa till så...

Alupo Hellen är ensamstående mamma till sina fyra barn. Hennes lilla familj är en av de som drabbats svårast av nedstängningen pga Covid 19. Hellen är liksom flera andra av TimToms föräldrar, HIV Posetiv och är i behov av sina bromsmediciner för att överleva, dessa måste hon ta tillsammans med mat. Den senaste tiden har hon inte kunnat ta...

Ett NÖDROP från Tim Tom Infant schools rektor Betty som ständigt hållet mig uppdaterad om hur Covid 19 pandemin påverkar våra familjer på TimTom rapporterar... Hello MalinHow are you and all our friends in Sweden?Here everything is Closed down. Familys are starving with there children in theres homeHomes tretment for other sickines Can't offerd....

TIM TOM Springet

Varje år arrangeras ett lopp där alla barn springer till förmån för barnen på Tim Tom Infant School. En skola för yngre barn mitt i Ugandas huvudstad största slumområde. Vi hoppas att kunna inspirera och dela med oss av vårat hjälpprojekt där vi genom olika former av insamlingar ger ekonomiskt stöd till Tim Tom Infant School. Var ända krona vi samlar in skickar vi ner till våra vänner på plats i Ugandas huvudstad Kampala som där ser till att pengarna används på bästa sätt till förmån för barnen på skolan. Alla omkostnader bekostar vi själva eller med hjälp av sponsorer.

.

Tim Tom Infant School ligger i slumområdet Katwe 

Katwe ligger i Ugandas huvudstad Kampala och  är ett av värdens största slumområde. Det har varit ett slumområde ända sedan järnvägsspåren från Kampala till Kasese byggdes under första hälften av 1900-talet.

Var ligger Katwe? Klicka på kartan.

VAD HÄNDER NU?

Stöd vårt projekt

Tack till våra Sponsorer 

OBS! alla sponsorer har vi inte lagt till ännu.